Chiftele de cartofi

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi
  • 3 linguri smantana
  • 2 oua
  • 3 linguri gris
  • sare

Tag-uri, ,

Chiftele de cartofi

Cartofii curatati de coaja se razuiesc intr-un castron mare, se adauga 2 lingurite de sare si se lasa sa stea 10 minute. Se storc bine de tot, apoi se pun intr-un castron impreuna cu ouale, smantana si grisul. Puteti adauga si un pic de faina pentru a omogeniza compozitia, dar daca ati stors bine cartofii nu ar trebui sa fie nevoie.

Intr-o tigaie se pune ulei la incins iar din compozitie se prajesc pe portii chiftelele. Flacara aragazului trebuie data pe intensitate medie, daca focul este prea tare chiftelele vor se vor praji doar la exterior si vor ramane crude in interior.

Cand modelam chiftelele ne putem ajuta de o lingura dar cel mai bine e sa le facem cu mana si sa incercam sa le aplatizam cat mai bine. Chiftelele trebuiesc prajite vreo 3 minute pe ambele parti, dupa care se lasa sa se scurga pe un gratar de bucatarie cateva minute.

2 comentarii. Adaugă un comentariu ↓

1
Andreea

Ciao,am incercat reteta de chiftele cu cartofi si a iesit foarte buna.Merita incercata.Multumim!

2

Ne bucuram ca ti-a iesit, poti sa incerci si alte retete de pe site daca iti plac.