Paste capellini cu pui pane si sos de tomate

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • paste capellini
  • 1 ou
  • 30g parmezan
  • 150-200g mozzarella
  • 100g faina alba
  • 150g pesmet
  • 1kg rosii taiate cubulete sau o conserva de rosii decojite
  • 1 ceapa
  • 4-6 catei de usturoi
  • oregano
  • busuioc
  • sare

Tag-uri, , , , , , , , , ,

Paste capellini cu pui pane si sos de tomate

Prepararea sosului: Usturoiul si ceapa taiate marunt se calesc in 3 linguri de ulei de masline pana devin translucide. Peste acestea se adauga rosiile taiate cubulete, oregano, busuioc si sare. Se fierb la foc mic 30-40 de minute. Daca nu aveti suficient timp la dispozitie in locul rosiilor proaspete puteti pune rosii din conserva (atunci timpul de fierbere se reduce la 10 minute).

Prepararea puiului: Intr-un bol se amesteca oul cu parmezan iar pe o farfurie  se pune faina. Se trece pieptul de pui (taiat in felii groase, batut si condimentat cu sare si piper) prin faina apoi prin ou si parmezan iar apoi prin pesmet. Se prajeste in ulei, la foc mic, pe ambele parti.

Intr-o tava se aseaza snitelele din piept de pui, se toarna sosul de tomate, deasupra se pun feliile de mozarella si se pune la cuptor, la foc mediu, pana cand se topeste branza (aproximativ 10-15 de minute).

Se serveste cu paste capellini. Pastele capellini sunt asemanatoare spaghetelor doar ca sunt mai subtiri si fierb mai repede :)

Nici un comentariu. Adaugă un comentariu ↓

Comentariile sunt dezactivate.