Bors cu afumatura si cartofi

Ingrediente

  • 6-7 scarite de porc afumate
  • 1 kg de cartofi
  • 2 morcovi mari
  • 1 ceapa
  • 3.5 litri apa
  • 250-300 ml suc de rosii
  • 1 ardei iute proaspat
  • 2 linurite praf de bors din plic (cu gust de leustean)

Tag-uri, , , , ,

Bors cu afumatura si cartofi

Se pune apa la fiert si in timp ce apa fierbe se curata morcovii, ceapa si cartofii. Morcovii se taie rondele, ceapa solzisori iar cartofii cuburi. Intr-o oala se calesc ceapa si morcovii iar apoi de adauga bucatile de carne afumata, portionate.

Dupa 2-3 minute se toarna apa clocotita peste ele si se adauga sare. Se lasa sa fiarba la foc mic 15-20 de minute, se adauga cartofii si se mai fierbe 20 de minute, pana cand cartofii sunt patrunsi.

Cand cartofii sunt gata, se adauga in oala sucul de rosii si se lasa sa mai dea in clocot. La final se adauga borsul cu leustean, ardeiul iute maruntit si se ia de pe foc.

4 comentarii. Adaugă un comentariu ↓

1
cata

Jos palaria Anca pentru ciorbitza!! a iesit foarte buna….

2
alex

hmmm…… imi lasa gura apa :)

3
alex

Cu asa o gospodina cred ca ai o familie foarte fericita.:)

4
madi

e super reteta ta de bors…..o sa o pregatesc si eu curand ca tare mi-ai mai facut pofta.