Placinta cu mere si dovleac

Ingrediente

  • 500g mere
  • 300g dovleac placintar
  • 2 linguri cu zahar
  • scortisoara
  • unt
  • 500g faina
  • 300ml apa calduta
  • 2 linguri cu ulei
  • 1 lingura otet
  • sare

Tag-uri, , , ,

Placinta cu mere si dovleac

Intr-un vas se amesteca faina, apa, uleiul, otetul si sarea. Se framanta aluatul rezultat 10-15 minute apoi se lasa la odihna 30 de minute. Merele si dovleacul placintar se curata si se dau pe razatoarea mare, se calesc in unt 10 minute.

Dupa 30 de minute aluatul se imparte in doua bucati egale. Fiecare bucata se intinde, se unge cu ulei iar deasupra ei se pune jumatate din cantitatea de mar si dovleac calite si stoarse de zeama. Se presara scortisoara si zahar si se ruleaza aluatul sub forma unui sul.

Intr-o tava unsa cu ulei se aseaza cele doua bucati de placinta, se ung deasupra cu ulei si se coc la cuptor, la foc mediu, 30-40 de minute pana cand capata o culoare aurie.

Placintele se servesc pudrate cu zahar vanilat.

2 comentarii. Adaugă un comentariu ↓

1

Chiar ma gandeam daca merge aceasta combinatzie de mar + dovleac
Am mere shi doua kg. de dovlec placintar, portocaliu shi frumos ./
Multzumesc ptr. retzeta .Arata f.f. frumosa in poza .
Am sa fac shi eu .
Doamne ajuta

2

Combinatia este intr-adevar reusita, si mie mi-a placut cum a iesit dar cred ca data viitoare o sa pun mai putin dovleac in compozitie, mi-ar fi placut sa se simta marul un pic mai tare.

Sper sa-ti iasa bine prajitura, spor la gatit!