Sufleu de mere

Ingrediente

  • 1kg mere
  • 50g stafide
  • 1/2 lamaie
  • 40ml rom
  • 1 praf de scortisoara
  • 85g zahar
  • 100g unt
  • 4 oua
  • 100g faina
  • 80ml lapte

Tag-uri, , , , , , , , ,

Sufleu de mere

Merele se curata, se taie felii potrivite si se pun intr-un castron in care se adauga sucul de lamaie, stafidele, scortisoara, romul si 2 linguri de zahar. Toate aceste ingrediente se amesteca bine.

Se separa ouale. Untul si zaharul se amesteca pana se obtine o compozitie moale, se adauga apoi galbenusurile si laptele. Se amesteca bine iar la final se inglobeaza albusurile batute spuma si faina amestecand cu miscari circulare de sus in jos. Se unge cu unt o forma rotunda si se aseaza inauntru compozitia de mere. Deasupra merelor se toarna amestecul de unt, zahar si oua.

Sufleul se coace la cuptor, la foc mic, 45-50 de minute pana cand se rumeneste.

Nici un comentariu. Adaugă un comentariu ↓

Comentariile sunt dezactivate.