Chec aperitiv cu sunca, masline si cascaval

Ingrediente

  • 200g sunca
  • 100g masline verzi fara samburi
  • 100g cascaval
  • 100g telemea de oaie
  • 200g faina
  • 200ml lapte
  • 6 oua
  • 1 plic praf de copt
  • sare si piper

Tag-uri, , , , , ,

Chec aperitiv cu sunca, masline si cascaval

Intr-un castron se pun faina, praful de copt, ouale, laptele, branza telemea faramitata si se mixeaza. Se adauga apoi sunca taiata cubulete, maslinele scurse si feliate, cascavalul ras pe razatoarea mare, sare si piper si se amesteca usor.

Compozitia astfel obtinuta se toarna intr-o forma de chec, unsa cu unt si tapetata cu faina sau se poate folosi hartie de copt si se coace in cuptor la foc mic, aproximativ 30-35 de minute.

Checul se serveste racit, ca aperitiv.

4 comentarii. Adaugă un comentariu ↓

1
Laura

Am testat checul si a iesit super. Multumesc pentru reteta. Chiar recomand si eu mai departe la toata lumea sa-l incerce.

2
Daniel

Mama facea tot timpul.era demential….chiar o sa fac si eu!

3
Raluca

Arata foarte bine si as vrea si eu sa incerc reteta, insa am o nelamurire…compozitia este pentru o tava de chec sau pentru doua?Sunt curioasa daca mai creste cand se coace :)

4

Miam, bresaola s-ul se portunna z si accentul cade pe sa chiar uitasem cat de buna e. Se serveste cu un fir de ulei de masline, putina rucola, eventual cu cateva aschii de parmezan.As putea-o cita la descoperirile culinare de cand am fost in regiunea Valtellina, alaturi de friptura de vitel servita cu mamaliga de hrisca (polenta taragna, alta minunatie:) sau de pizzocheri (paste) cu sos de cartofi si varza, specifici regiunii. Mi se pare ca are si un DOP bresaola, sau un IGP, la fel ca alte bunataturi de pe meleaguri italiene.

Adaugă un comentariu

obligatoriu

obligatoriu, nu va fi publicat