Lasagna cu sos Bolognese

Ingrediente

  • 1 pachet paste lasagna
  • 500g carne tocata (amestec)
  • 2 cutii rosii decojite
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov mare
  • 2 catei de usturoi
  • oregano
  • parmezan
  • sare si piper

Tag-uri, , , , , , , , ,

Lasagna cu sos Bolognese

Pastele (foile de lasagna) se fierb 4 minute (cronometrate), se fierb cate 5 foi de lasagna deodata, intr-o cantitate mare de apa cu sare iar dupa ce au fiert se trec printr-un jet de apa rece.

Intr-o cratita se prajeste ceapa si usturoiul tocate marunt impreuna cu morcovul ras pe razatoarea mare. Se adauga apoi carnea tocata si se lasa la prajit iar la sfarsit se adauga rosiile decojite,  sare, piper, oregano, putina apa si se lasa la foc mic 25-30 de minute.

Ungem cu ulei o tava patrata, punem 1-2 polonice din sosul rezultat (sos bolognese), 4-5 foi de lasagna (fierte pe sfert) iar apoi alternam. Peste fiecare strat se presara parmezan, ultimul strat va fi format din sos Bolognese si parmezan.

Tava se introduce la cuptor, la foc mediu, 20-23 de minute. Pofta buna!

1 comentariu. Adaugă un comentariu ↓

1
mumu

Lasagne alla Bolognese – le spune.
În cazul în care cine are habar de bucătărie, te vede că fierbi foile de lasagna…
Se face cu ragu şi cu sos bechamel !