Bulz (Bulgarasi de mamaliga la cuptor)

Ingrediente

  • 125g faina de malai
  • 250g apa
  • 250ml lapte
  • 1 lingura unt
  • 150g telemea de oaie
  • sare

Tag-uri, , , ,

Bulz (Bulgarasi de mamaliga la cuptor)

Se pune la fiert apa cu laptele, sarea si o lingura de unt. Cand clocoteste se adauga malaiul in ploaie, amestecand mereu pana se ingroasa si fierbe bine. Cand este gata, mamaliga se  lasa 2-3 minute deoparte.

Din mamaliga se formeaza bulgarasi in mijlocul carora se pun bucati nu foarte mari din telemeaua de oaie.

Se unge cu unt un vas termorezistent, se pun in el bulgarasii, deasupra lor se pune putin unt si se introduce la cuptor, la foc potrivit, 15-20 de minute.

3 comentarii. Adaugă un comentariu ↓

1
Radu-Mihai

Langa bulgarasii astia merge o salata de leurda si/sau usturoi verde. In cel mai rau caz se pot “ineca” in mujdei de usturoi batran facut cu smantana. :)

2

Da, abia astept sa apara ceapa si usturoi verde, chiar ca ar merge de minune, o salata de leurda ar fi bestiala.

Imi place mult si mujdeiul de usturoi cu smantana, dar nu exagerez ca-mi cade greu la stomac, in schimb nu am vazut pe nimeni sa manance mai mult mujdei decat sotia mea, de obicei ea mananca 90% din mujdeiul preparat pentru doua persoane :)

3
Radu-Mihai

Inainte de a manca ceva cu mujdei ia un Hepatobil sau un Bilichol. Efect garantat! Desi nu ne cunoastem personal, imi poti lasa o invitatie pe ID-ul de mai sus cand mai mergi cu Magus sa te uiti la “meci”, la Lucapiero. :)
Apropo` ce cantitate e 100%? :P