Paine umpluta

Ingrediente

  • 500g faina
  • 20ml ulei de masline
  • 260ml apa calduta
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 plic drojdie uscata
  • 200g cascaval ras
  • 150g masline verzi umplute
  • 200g sunca presata taiata cuburi

Tag-uri, , , , , ,

Paine umpluta

Intr-un bol se amesteca drojdia cu faina si sarea. Se adauga apa, uleiul, se framanta 10 minute si se pune la dospit intr-un loc cald aproximativ 2-3 ore. Aluatul se intinde sub forma de dreptunghi si se presara cu umplutura pe 2/3 din suprafata. Se ruleaza (terminand cu treimea goala) dupa care se unge cu galbenus.

Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se mai lasa la crescut 30 de minute. Painea se introduce la cuptor, la foc mic aproximativ 45-50 de minute.

2 comentarii. Adaugă un comentariu ↓

1
Ghiba Mihai

Painea umpluta se numeste la tara,in Banat “varzar” si se umple aluatul de piine .Aluatul crescut se intinde in marimea unei foi A4,blatul este gros de un deget.In mijloc se pun legume proaspete de sezon de vara taiate felii-rosii,ardei gras,ceapa,putina sare si optional piper.Se impatura din 4 colturi si se coace in cuptrul de piine. mmmmmm !

2
Ghiba Mihai

MMMMMMMM..!!!!!