Galuste umplute cu caise uscate si mac

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 250g faina
  • 2 oua
  • nuscoara
  • 100g caise uscate
  • putin rom
  • 100g mac
  • 4 linguri zahar vanilat
  • 1 baton scortisoara
  • 4 linguri unt
  • scortisoara macinata
  • 2 linguri zahar pudra

Tag-uri, , , , , , , , , ,

Galuste umplute cu caise uscate si mac

Se spala cartofii si se pun la fiert aproximativ 25-30 de minute. Se scurg, se decojesc, se zdrobesc si se lasa sa se raceasca (daca nu sunt reci, cartofii vor necesita foarte multa faina si vor compromite reteta).

Se taie caisele uscate cu ajutorul unei foarfeci si se pun la inmuiat in rom. Dupa ce s-au racit, cartofii se framanta cu oua, faina, putina sare si putina nucsoara. Intr-un bol se amesteca caisele scurse cu macul si zaharul vanilat. Se imparte aluatul in 12-13 portii iar in mijlocul fiecareia se aseaza umplutura de caise si mac.

Cu mainile tapetate cu faina se formeaza galuste care se pun la fiert in apa care clocoteste si in care s-a introdus in prealabil un plic de zahar vanilat si batonul de scortisoara. Se lasa la fiert 17-20 de minute.

Intr-o cratita se topeste untul. Galustele gata fierte se calesc in unt si se tavalesc intr-un amestec format din 20g de mac si 4 linguri de zahar pudra.

Nici un comentariu. Adaugă un comentariu ↓

Comentariile sunt dezactivate.