Rulada cu gem de capsuni

Ingrediente

  • 150g faina
  • 150g zahar
  • 5 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
  • gem de capsuni
  • zahar pudra pentru decor

Tag-uri, , , , ,

Rulada cu gem de capsuni

Intr-un castron se bat cu mixerul galbenusurile celor 5 oua impreuna cu 100g de zahar si un plic de zahar vanilat. Se bat 2-3 minute pana cand compozitia devine cremoasa.

Separat, se bat albusurile spuma tare adaugand treptat restul de 50g de zahar iar apoi cele doua compozitii se amesteca. Se incorporeaza treptat faina in care a fost pus praful de copt si se amesteca pana cand se formeaza o coca. Compozitia se toarna intr-o tava dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt, se aseaza intr-un strat uniform cu grosime de aproximativ 1 cm si se introduce in cuptor, la foc mic, 20-22 de minute.

Blatul se scoate imediat pe un prosop umezit. Pentru a desprinde blatul mai usor de pe folia pergament sau de pe hartia de copt, aceasta se umezeste usor (folia). Blatul cald se ruleaza cu prosopul umezit cu tot si se lasa sa se raceasca.

Cand s-a racit blatul se deruleaza cu grija,  se unge cu gem de capsuni si se strange la loc, dandu-i forma de rulada. Rulada se decoreaza cu zahar pudra.

4 comentarii. Adaugă un comentariu ↓

1
dana

super eu am facuto cu gem de gutui si de prune

2
dana

super tare eu am facuto cu gem de gutui si de prune

3
Coroban

sal, si eu am facut reteta a iesit fff bun si pufos,incearcati si voi…va pop

4
georgeta

am făcut-o de mai multe ori, dar în afară de gem am mai adăugat şi cremă de vanilie sau de ciocolată. Este super.