Gogosi

Ingrediente

  • 250g faina
  • 25g zahar pudra
  • 25g unt
  • 10g drojdie
  • 1 galbenus ou
  • 125ml lapte
  • putin rom
  • putina sare
  • ulei

Tag-uri, , , , , , , ,

Gogosi

Maiaua se prepara din putina apa calduta (20-25ml), jumatate din cantitatea de zahar pudra, putina faina si drojdia. Restul de zahar se freaca cu galbenusul se adauga apoi rom, restul de faina, laptele, putina sare si se framanta. Treptat se adauga untul topit dar nu fierbinte, se framanta pentru inca 4-5 minute, se formeaza o paine care se presara cu faina si se lasa la dospit 30-35 minute.

Dupa ce a dospit se aseaza pe o planseta pudrata cu faina, se intinde cu facaletul intr-o foaie mai groasa (circa 1 cm), se taie forme rotunde cu ajutorul unui pahar si se mai lasa la dospit 15-17 minute, acoperindu-le cu un prosop de bucatarie.

Intr-o cratita se  incinge 1l de ulei si se prajesc gogosii 1-2 minute pe fiecare parte, la foc mediu.

Se scot pe un servetel absorbant si se pot servi pudrati cu zahar farin (pudra) sau decorati cu putin gem de caise.

Nici un comentariu. Adaugă un comentariu ↓

Comentariile sunt dezactivate.