Carnati cabanos in aluat

Ingrediente

  • 500g faina
  • 150ml lapte
  • 100g unt
  • 30g drojdie
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita sare
  • 4 carnati cabanos
  • 4 linguri mustar
  • 2 oua
  • 10 linguri malai

Tag-uri, , , , , , , ,

Carnati cabanos in aluat

Intr-un castron se amesteca faina cu drojdia la care  adaugam laptele caldut,  untul la temperatura camerei, cele doua galbenusuri si sarea. Aluatul astfel obtinut se framanta si se lasa la dospit 30-35 de minute. In timpul ce aluatul dospeste, se iau carnaciorii  si se cresteaza la capete in forma de stea. In cazul in care carnatii sunt mai lungi, se vor taia in doua.

Dupa ce aluatul a dospit se intinde, se taie fasii late, apoi se unge fiecare fasie cu mustar si se presara chimen. Fiecare carnacior se infasoara in cate o fasie de aluat, avand grija sa apasam marginea acestuia pentru a se lipi cat mai bine.

Carnaciorii astfel pregatiti se ung cu ou batut, se dau prin malai, se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor, la foc mediu, 20-25 de minute. Noi am pregatit aceasta reteta de Paste si a iesit excelent.

1 comentariu. Adaugă un comentariu ↓

1

[…] am gasit-o pe superpicant.ro dar am modificat-o […]