Orez in lapte cu mere si scortisoara

Ingrediente

  • 1 cana orez
  • 3 cani lapte
  • 1/2 iaurt natur
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingura zahar
  • 1 mar
  • 1 praf scortisoara
  • 2-3 linguri zeama de lamaie

Tag-uri, , , , , ,

Orez in lapte cu mere si scortisoara

Orezul se spala bine si se lasa la scurs. Laptele se pune la fiert, cand incepe sa se umfle se adauga orezul si zaharul, amestecand sa nu se prinda orezul de fundul cratitei. Dam focul pe mic si lasam sa fiarba, invartind constant. Dupa aproximativ 10 minute orezul este fiert, il tragem de pe foc si-l lasam 3-5 minute.

Cat timp se raceste orezul, curatati merele si taiati-le cubulete mici. Adaugati iaurtul, merele stropite cu lamaie si amestecati bine cu orezul care s-a racit intre timp.

La servire presaram un praf de scortisoara si ornam cu cateva felii subtiri de mar. Se poate servi atat cald, cat si rece, de la frigider.

Nici un comentariu. Adaugă un comentariu ↓

Comentariile sunt dezactivate.