Prajitura cu mere, budinca si crusta de nuci

Ingrediente

  • 600g mere
  • 1 plic praf budinca de vanilie
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 125g branza de vaci
  • 125g unt
  • 125g zahar
  • 1 praf sare
  • 3 oua
  • 200g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • pentru crusta:
  • 75g nuci macinate
  • 75g unt
  • 75g faina
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara

Tag-uri, , , , , , , , , , ,

Prajitura cu mere, budinca si crusta de nuci

Merele se decojesc, se taie pulpa cuburi si se stropesc imediat cu zeama de lamaie.

Se bate untul spuma cu zahar si sare. Se inglobeaza pe rand ouale, apoi branza de vaci, urmata de faina amestecata cu praful de copt si praful de budinca. Se adauga cuburile de mere si se aseaza aluatul intr-o forma de tort unsa.

Pentru crusta, se topeste untul. Se amesteca faina cu nucile macinate, zaharul si praful de scortisoara.

Se adauga untul topit si se framanta un aluat sfaramicios. Se repartizeaza uniform peste aluat si se coace prajitura 50-55 de minute, in cuptor la temperatura mica.

Nici un comentariu. Adaugă un comentariu ↓

Adaugă un comentariu

obligatoriu

obligatoriu, nu va fi publicat