Prajitura cu mere, budinca si crusta de nuci

Ingrediente

  • 600g mere
  • 1 plic praf budinca de vanilie
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 125g branza de vaci
  • 125g unt
  • 125g zahar
  • 1 praf sare
  • 3 oua
  • 200g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • pentru crusta:
  • 75g nuci macinate
  • 75g unt
  • 75g faina
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara

Tag-uri, , , , , , , , , , ,

Prajitura cu mere, budinca si crusta de nuci

Merele se decojesc, se taie pulpa cuburi si se stropesc imediat cu zeama de lamaie.

Se bate untul spuma cu zahar si sare. Se inglobeaza pe rand ouale, apoi branza de vaci, urmata de faina amestecata cu praful de copt si praful de budinca. Se adauga cuburile de mere si se aseaza aluatul intr-o forma de tort unsa.

Pentru crusta, se topeste untul. Se amesteca faina cu nucile macinate, zaharul si praful de scortisoara.

Se adauga untul topit si se framanta un aluat sfaramicios. Se repartizeaza uniform peste aluat si se coace prajitura 50-55 de minute, in cuptor la temperatura mica.

1 comentariu. Adaugă un comentariu ↓

1

R., e cea mai buna branza posiliba! E foarte gustoasa, e un fel de cascaval cu un gust foarte special. Zuza, nici mie nu-mi placea avocado, dar l-am tot cumparat sa-mi fac masti cu el. Si am tot gustat pana cand a inceput sa-mi placa tare de tot.Nu e adevarat ca ingrasa atat de mult, crede-ma, lucrez la reviste care numai de asa ceva se ocupa… Si tocmai am scris despre avocado. 125 de grame au 200 de calorii. I se spune “unt vegetal”, deci da, are mai multe calorii decat alte fructe, dar daca mananci unul la micul dejun sau putin mai tarziu, pe post de gustare, e perfect, garantez ca nu te ingrasi.

Adaugă un comentariu

obligatoriu

obligatoriu, nu va fi publicat