Tarta frantuzeasca cu capsuni si crema de vanilie

Ingrediente

  • 1 pachet aluat foietaj
  • 500ml lapte
  • 1 plic praf de budinca
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 250g capsuni

Tag-uri, , , , ,

Tarta frantuzeasca cu capsuni si crema de vanilie

Tarta frantuzeasca cu crema de vanilie si capsuni poate fi preparata de orice gospodina incepatoare, e o reteta simpla, ca majoritatea retetelor de pe acest site, contrar ideilor preconcepute ale unora dintre cunoscutii nostri, si anume faptul ca gatitul e o treaba complicata :)

Sa purcedem la preparara retetei: Luati aluatul de foietaj din frigider si lasati-l sa se decongeleze.

Intre timp se prepara crema de vanilie. Se dau in clocot 375ml lapte cu zahar vanilat si un praf de sare. Se amesteca galbenusurile cu 125ml lapte, zahar si praful de budinca; se toarna treptat in laptele fierbinte amestecand continuu. Se da in clocot, fara sa incetam sa amestecam si se lasa sa fiarba  minut. Se ia apoi de pe plita si se lasa sa se racoreasca.

Foaia de aluat decongelata se taie in forma rotunda si se aseaza intr-o tava tapetata cu folie de pergament. Tava se introduce la cuptor 10-15 minute , pana cand aluatul a capatat o culoare maronie.

Dupa ce blatul  s-a racit se aseaza crema si fructele. Se poate decora cu zahar pudra.

1 comentariu. Adaugă un comentariu ↓

1
Elena

Wow, arata minunat! Cred ca a fost foarte gustoasa.