Tarta cu visine

Ingrediente

  • 400g visine
  • 5 oua
  • 200g zahar
  • 100g unt
  • 250g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • esenta de vanilie

Tag-uri, , , , , , ,

Tarta cu visine

Se separa albusurile de galbesnusuri, primele (albusurile) se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga apoi zahar si se mai bat albusurile pana cand se topeste zaharul si compozitia devine lucioasa. Se adauga apoi galbenusurile care au fost frecate cu untul moale (untul trebuie sa stea 10-15 min. la temperatura camerei) si esenta de vanilie. Am precizat esenta de vanilie Dr. Oetker-Finesse (cu aroma naturala de vanilie Bourbon) pentru ca-i va conferi prajiturii un gust deosebit.

In amestecul rezultat se incoproreaza usor faina si praful de copt. Atunci cand avem de incorporat faina in spuma de albusuri trebuie sa amestecam de jos in sus si nu foarte mult pentru a aerisi compozitia si pentru a nu ne trezi la final cu o prajitura al carei mijloc se lasa.

Se toarna totul intr-o forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina iar deasupra se pun visinele spalate, curatate de samburi si scurse bine. Se introduce la cuptor , la foc mic, 40-45 de minute.

Se poate presara la final cu zahar pudra cu aroma de vanilie.

7 comentarii. Adaugă un comentariu ↓

1
marynela

spersa iasa destul de bne

2

sper sa iasa destil de buna

3
lacramioara

nu inteleg cum adica pui faina de jos in sus

4

E tentanta, pacat ca nu mai am la dispozitie visine proaspete…

5
Carla

Poti sa faci si cu visine din compot, iese foarte buna

6

a fost foarte buna cu prof de copt si cirese

7

Minunata tarta, am facut exact dupa reteta doar cu 7 oua, si a fost laudata de toti musafirii ! Multumesc de reteta!