Cheese cake cu zmeura

Ingrediente

  • Blatul
  • 2 oua
  • 50g faina
  • 50g zahar
  • 1 lingurita cacao
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Crema
  • 400g branza de vaci
  • 2 oua
  • 25g gris
  • 100g unt
  • 50g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 300g zmeura

Tag-uri, , , , , , , , , ,

Cheese cake cu zmeura

Blatul: Cele 2 albusuri se bat spuma, cand s-au intarit se adauga zaharul si se mai bat pana cand acesta se topeste iar compozitia devine lucioasa. Peste albusurile batute se adauga galbenusurile si uleiul iar compozitia se omogenizeaza. Adaugam apoi faina, praful de copt si cacaua apoi amestecam usor.

Compozitia astfel obtinuta se toarna intr-o tava patrata de dimensiuni mici, care a fost unsa cu unt si tapetata cu faina. Se va obtine un strat nu foarte gros care va sta la cuptor la foc mic tim de 15-17 minute.

Intre timp se trece la prepararea cremei. Branza de vaci se freaca cu untul moale, zaharul vanilat, galbenusurile, grisul si se omogenizeaza. Albusurile se bat spuma, se adauga apoi la acestea zaharul iar la final se amesteca cu branza de vaci. In aceeasi tava in care am copt blatul, vom coace si crema. In primul rand blatul se va scoate din tava si se va lasa sa se raceasca. Aceeasi tava o ungem cu unt si o tapetam cu gris iar  in ea introducem crema de branza care va sta in cuptor, la foc  mediu 23-25 de minute.

Dupa ce  scoatem  crema din cuptor o acoperim cu blatul si o lasam sa se raceasca.

Cand s-a racit prajitura va fi rasturnata astfel vom avea la baza blatul iar deasupra crema. Deoarece este foarte moale se va putea da prajiturii forma dorita. Eu am taiat o bucata rotunda cu ajutorul unui pahar. Prajitura se orneaza cu zmeura, puteti aduga si un topping, eu nu am avut la indemana cand am facut poza.

Nici un comentariu. Adaugă un comentariu ↓

Comentariile sunt dezactivate.