Briose cu ricotta si zmeura

Ingrediente

  • 200g zmeura
  • 150g ricotta
  • 1 ou
  • 75ml ulei sau 75g unt
  • 200g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 110g zahar
  • sare

Tag-uri, , , , , , ,

Briose cu ricotta si zmeura

Intr-un castron se amesteca oul, uleiul sau untul (eu am optat pentru unt datorita gustului acestuia in comparatie cu uleiul) si branza ricotta. Daca se foloseste unt, acesta trebuie topit si introdus in compozitie dupa ce se raceste putin.

Separat se amesteca faina cu praful de copt, putina sare si zaharul; se inglobeaza in compozitia de branza si se aseaza in formele de briose care au fost tapetate cu hartie de briose. In mijlocul fiecarei briose se vor pune 2-3 bucati de zmeura pe care le vom apasa usor in aluat. Pentru un aspect frumos se vor folosi bucati de zmeura intregi.

Briosele astfel obtinute se vor introduce in cuptor, la foc mic, 20-22 de minute. Dupa ce se racesc, se scot din tava si se pot servi pudrate cu zahar.

Nici un comentariu. Adaugă un comentariu ↓

Comentariile sunt dezactivate.