Ciuperci in crusta de pesmet

Ingrediente

  • 1/2 kg ciuperci Champignon mici
  • 2 oua
  • faina
  • pesmet
  • ulei
  • sare
  • piper
  • 200g maioneza
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingura hrean ras

Tag-uri, , , , , , , , ,

Ciuperci in crusta de pesmet

Ciupercile se spala si se lasa sa se usuce 3-5 minute. Intr-un bol amestecam ouale cu sare si piper. Intr-un castron vom pune faina iar in altul pesmetul.

Se pun 5-7 ciuperci in bolul cu faina si se amesteca scuturand usor bolul fara a fi nevoie sa le amestecam cu mana. Ciupercile se trec apoi prin ou iar la final prin pesmet. Se prajesc apoi in ulei incins 1-2 minute pe fiecare parte.

Se servesc cu dressing de maioneza. Pentru a obtine dressingul  amestecam maioneza cu hrean, piper si zeama de lamaie.

2 comentarii. Adaugă un comentariu ↓

1
gabriela

asta am gatit aseara.foarte gustoase!

2
daniela

sunt foarte bune am facut la ziua mea de nastere si sincer am fost foarte multumita mai ales ca nu sunt genu care sa ma omor dupa ciuperci a fost prima data cand am mancat ciuperci;)incercati si voi nu sa fiti dezamagiti:*