Pui cu ciuperci in sos de rosii picant

Ingrediente

  • 4 ciocanele si 4 pulpe superioare de pui
  • 1 ceapa
  • 1 catel usturoi
  • 2 ardei verzi
  • 300g ciuperci Champignon
  • 8 felii salam uscat, de vara
  • 200g orez
  • 450g conserva de rosii
  • patrunjel
  • sare si piper

Tag-uri, , , , , , , , , , ,

Pui cu ciuperci in sos de rosii picant

Pulpele de pui se prajesc in friteuza 5-7 minute la 160 grade, sau intr-o tigaie in ulei incins. Dupa ce s-au rumenit se scot din ulei si se lasa deoparte intr-o farfurie.

Intr-o cratita mai mare se prajeste ceapa taiata marunt, usturoiul curatat si zdrobit, ardeii fara seminte si taiati fasii si ciupercile spalate si taiate pe jumatate. Dupa ce aceste ingrediente se prajesc 5-7 minute se adauga in cratita conserva de rosii, sarea dupa gust si piperul.

In aceeasi cratita sau intr-un vas de lut de marime medie (eu am apelat la vasul de lut deoarece atat carnea cat si legumele sunt mult mai fragede) se adauga pulpele fripte si salamul si se lasa la foc mediu 10-15 minute, daca folosim vas de lut intreaga compozitie se rastoarna in acesta (adica sosul de rosii, legumele carnea si salamul) si se lasa la cuptor la foc moderat timp de 10-15 minute.

Se adauga apoi orezul, 1-2 cani de apa si se lasa sa fiarba la foc mic inca 20-25 de minute, pana cand orezul este fiert. La sfarsit se orneaza cu patrunjel si se serveste cu paine proaspata, eu am facut paine de casa pentru aceasta reteta.

1 comentariu. Adaugă un comentariu ↓

1
d(-_-)b

Mor de foame! :)) imi ploua in gura