Langosi

Ingrediente

  • 400g faina
  • 30g drojdie
  • 2 cartofi
  • 1 lingura ulei ptentru aluat
  • sare
  • lapte caldut
  • ulei pentru prajit

Tag-uri, , , , ,

Langosi

Cartofii se curatata de coaja, se spala, se taie cubulete si se fierb in apa cu sare. Dupa ce au fiert se scurg bine de apa, se zdrobesc si se lasa pana cand se racesc complet.

Intre timp se prepara maiaua din 100ml de lapte caldut cu putin zahar si drojdie, se lasa sa dospeasca 10 minute apoi se toarna intr-un castron in care am pus faina in prealabil. Se adauga in castron cartofii zdrobiti, sare dupa gust, o lingura de ulei si lapte caldut astfel incat sa obtinem un aluat potivit de tare. Se lasa la dospit 60-65 de minute.

Aluatul dospit se rupe in aproximativ 12-13 bucati, acestea le rulam in forma de bile pe care la aplatizam cu ajutorul facaletului si le prajim in ulei. Le putem servi cu mujdei de usturoi, branza telemea, branza de oaie, smantana sau pur si simplu cu sare.

1 comentariu. Adaugă un comentariu ↓

1
Danciu Sinziana Nora

Desi nu mai sunt tanara, acum ca pensionara am mai mult timp liber pentru a ma dedica si bucatariei. Recunosc ca gatitul nu este pasiunea vietii mele, dar de cate ori aud sau vad cate o reteta culinara, incerc sa “fur” si sa aplic in practica ceea ce mi se pare interesant. Prin acesta doresc sa bucur familia si in special pe nepoteii mei gemeni. Va doresc in continuare o activitate prolifica pentru a ne bucura si pe mai departe de acest Site minunat.
Felicitari si la multi ani!
Cu deosebita consideratie, Sinziana