Tiramisu cu zmeura

Ingrediente

  • 2 oua
  • 250g branza mascarpone
  • o budinca de vanilie
  • un pachet de piscoturi
  • zmeura
  • 75g zahar

Tag-uri, , , , ,

Tiramisu cu zmeura

Pentru prajitura tiramisu cu zmeura avem nevoie de 2 oua, pe care le spargem si separam albusurile de galbenus. Se freaca cele 2 galbenusuri cu zahar pana cand compozitia devine omogena iar apoi se adauga un albus de ou batut spuma, cateva picaturi din esenta de vanilie si branza mascarpone.

Daca dorim esenta de vanilie poate fi inlocuita cu succes de o budinca mica cu gust de vanilie din comert, aceasta budinca se va incorpora in crema de mascarpone. Se omogenizeaza bine intreaga compozitie.

Pentru un gust mai aromat, piscoturile se  pot scufunda 2-3 secunde in cafea.

Pe fundul unei tavi patrate se pune un strat subtire din crema de mascarpone. Deasupra se aseaza un strat din piscoturile imbibate in cafea, se ung cu crema mascarpone iar peste se aseaza un strat de zmeura (zmeura trebuie sa fie intreaga). Alternam inca o data piscoturile si crema de mascarpone, avand grija ca stratul de deasupra sa ramana crema de mascarpone.

Tava cu tiramisu se pune in frigider pentru cel putin 3-4 ore. La servire se mai pune un strat de zmeura.

Nici un comentariu. Adaugă un comentariu ↓

Comentariile sunt dezactivate.