Budinca de cirese

Ingrediente

  • 600g cirese
  • 100g faina
  • 200ml frisca lichida
  • 100ml lapte
  • 3 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • 50g zahar
  • zahar pudra

Tag-uri, , , , , , ,

Budinca de cirese

Ciresele se spala, se curata de samburi si se aseaza intr-o tava inalta tapetata cu unt. Ouale se bat cu un praf de sare iar la final se adauga zaharul si se mai bat inca 2-3 minute pana cand se obtine o crema. In aceasta compozitie se adauga laptele, frisca lichida si se amesteca usor pana cand se incorporeaza. La final se adauga faiana si praful de copt si se mai amesteca putin.

Amestecul obtinut se toarna peste ciresele din tava si se da la cuptor, la foc mic, 40-45 de minute.

Budinca de cirese se serveste rece, presarata cu zahar pudra cu gust de vanilie.

Nici un comentariu. Adaugă un comentariu ↓

Comentariile sunt dezactivate.