Desert cu branza si caise

Ingrediente

  • 250g branza dulce
  • 1 ou
  • 150g zahar pudra
  • 2 plicutele zahar vanilat
  • 300g caise
  • pentru aluat
  • 600g faina
  • 100g zahar
  • 100g unt
  • 1 praf sare
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 2 oua
  • 40g drojdie
  • 250ml lapte

Tag-uri, , , , , , , , , ,

Desert cu branza si caise

Din drojdie, 1 lingurita de zahar si putin lapte caldut se face o maia care se lasa la dospit 10-15 minute. Intr-un bol se amesteca faina, praful de sare, ouale batute, zaharul ramas, restul de lapte caldut si maiaua. Aceasta compozitie se amesteca si se framanta usor, adaugand treptat trei sferturi din untul topit. Aluatul rezultat se lasa la dospit 1 ora.

Intre timp se amesteca branza dulce scursa bine cu zaharul pudra, zaharul vanilat si oul.

Dupa ce aluatul a dospit se intinde intr-o foaie groasa de 1 cm. si se taie patrate de 10/10 cm. Pe fiecare patrat rezultat se pune cate o lingura din crema de branza, un sfert de caisa ale carei colturi se taie si se prind cu grija colturile aluatului formandu-se o bila.

Se unge cu unt o tava, se aseaza mingiutele, se ung cu sfertul de unt topit ramas si se mai lasa sa creasca 15-20 de minute, apoi se introduc in cuptor la foc mic, 22-25 de minute.

Inainte de servire se presara cu zahar pudra.

1 comentariu. Adaugă un comentariu ↓

1
luc

miam-miam…