Inghetata de zmeura

Ingrediente

  • 250g zmeura
  • 60g zahar
  • 150g lapte
  • 100g frisca lichida
  • 1 ou
  • iaurt

Tag-uri, , , , ,

Inghetata de zmeura

Intr-un bol se amesteca zaharul cu oul crud pana cand se dubleaza in volum apoi se adauga frisca lichida, laptele si zmeura paserata si strecurata (pentru a se indeparta semintele). Compozitia astfel obtinuta se introduce in masina de facut inghetata.

Daca nu aveti masina de facut inghetata, puteti obtine o inghetata cremoasa foarte simplu. Laptele si frisca lichida vor fi inlocuite cu iaurt natur de 450g  iar oul va disparea din compozitie.

Intr-un bol se va amesteca iaurtul cu zahar pudra (dupa gust) si zmeura paserata si strecurata. Pentru un gust mai racoritor putem razui in compozitie coaja unei limete (lamaie verde).

Introducem compozitia intr-o caserola si opunem la congelator, din jumate in jumate de ora compozitia trebuie amesteca cu ajutorul unei linguri pentru a sparge cristalele de gheata. Operatiunea se face timp de 3 ore iar dupa acest interval de timp inghetata e perfecta pentru a fi mancata.

1 comentariu. Adaugă un comentariu ↓

1
Valentina

Merita incercata.
Ma gandesc sa adaptez reteta pentru orice fruct (de vara).