Strudel cu visine

Ingrediente

  • 2 oua
  • 300g faina
  • 100g unt
  • 6-7 linguri apa rece
  • 1 praf de sare
  • 600-700g visine
  • 150-300g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1-2 linguri gris
  • zahar pudra pentru ornat

Tag-uri, , , , , , ,

Strudel cu visine

Se freaca untul moale impreuna cu faina si sarea pana cand se obtine o gramajoara de firimituri. In mijloc se face o adancitura si se pun ouale si apa rece iar apoi se framanta bine 2 minute si se lasa la frigider 30-40 de minute.

Intre timp visinele se curata de samburi, se toarna peste ele zahar (intre 150-300g) pana cand obtinem gustul pe care-l dorim si se lasa la scurs aproximativ 30-40 de minute. La sfarsit putem sa le mai stoarcem si noi cu mana avand grija sa nu le facem terci :)

Din aluatul de la frigider se intinde o foaie lunga deasupra careia se pudreaza uniform 1-2 linguri de gris cu rolul de-a proteja aluatul de sucul pe care-l vor lasa visinele in timpul coacerii. Peste gris se vor aseza uniform visinele pe care le vom pudra cu 2 plicuri de zahar vanilat.

Aluatul se ruleaza, se aseaza intr-o tava unsa cu unt si se coace 30 de minute la foc moderat. Cand s-a racit se pudreaza cu zahar farin (pudra) .

1 comentariu. Adaugă un comentariu ↓

1
ildi

imi place. felicitari!