Coltunasi cu telemea de oaie si verdeturi

Ingrediente

  • 400 g faina
  • 20 g drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 250 ml apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei
  • 3 capatani de salata
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 1  legatura marar
  • 400g telemea de oaie sau vaca
  • 1 lingura ulei

Tag-uri, , , , , , , ,

Coltunasi cu telemea de oaie si verdeturi

Din faina, apa, zahar, sare, ulei si drojdie se framanta un aluat care se pune apoi la cald si se lasa la dospit o jumatate de ora. Dupa jumatate de ora aluatul se mai framanta inca o data, i se da forma unei paini iar in mijlocul ei se face o taietura in forma de cruce in care se adauga faina si se pune din nou la dospit timp de o jumatate de ora.

In timp ce aluatul dospeste se prepara compozitia coltunasilor. Ceapa verde se taia rondele, mararul se taie marunt iar salata se rupe in bucati mici (daca se taie cu cutitul se va oxida mai repede). Peste aceste verdeturi se va pune pune sare intr-o cantitate apreciabila si se vor lasa verdeturile sa lase apa din ele. Dupa 25-30 de minute verdeturile se storc bine de apa cu ajutorul mainilor iar deasupra lor se va adauga branza telemea de oaie sau vaca taiata cubulete. Amestecam bine, punem o lingura de ulei si sare daca mai necesita.

Aluatul dospit se imparte in 4 parti egale care se vor intinde sub forma a 4 foi rotunde. Deasupra fiecareia se adauga compozitia de verdeturi si telemea. Marginile aluatului se pliaza dupa cum se vede in poza. Probabil ca nu o sa va iasa din prima, dar tehnica functioneaza in felul urmator: partea de deasupra compozitiei se ruleaza peste cea de dedesubt, formand un semicerc. Marginile se preseaza bine iar apoi cu ajutorul degetelor, pliati de jos in sus marginile aluatului si presati bine cam din 2 in 2 centimetri. Coltunasii se coc in cuptor 20-25 de minute la foc potrivit.

Nici un comentariu. Adaugă un comentariu ↓

Comentariile sunt dezactivate.