Tocana din carne de porc cu turte pufoase

Ingrediente

  • 600g pulpa de porc
  • 5 cepe
  • 3 morcovi
  • 1 conserva de rosii decojite
  • 1 lingurita zahar
  • 2 cani de apa
  • ulei
  • sare
  • pentru turte
  • 300g faina
  • 70g unt sau margarina
  • 200ml lapte batut sau iaurt
  • 1 1/2 lingurita praf de copt
  • 3/4 lingurita bicarbonat
  • 1/2 lingurita sare
  • 3 linguri patrunjel tocat

Tag-uri, , , , , , , , , , , , ,

Tocana din carne de porc cu turte pufoase

Carnea de porc se taie cuburi mici si se prajeste timp de 10 minute in ulei, amestecand pana se rumeneste peste tot. Se adauga apoi ceapa taiata subtire si se lasa la calit impreuna cu carnea inca 3-5 minute, la sfarsit se adauga morcovii taiati rondele si se calesc impreuna timp de 3-5 minute.

Peste amestecul rezultat se toarna rosiile decojite, apa, sarea si zaharul, se acopera vasul si se lasa la fiert 40-45 de minute pana cand carnea s-a inmuiat.

Turtele se prepara cu 15 minute inainte de a fi carnea fiarta. Intr-un castron se pune faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea si se freaca cu untul sau margarina pana ce amestecul arata ca firmiturile fine de paine. Se adauga patrunjelul proaspat tocat si laptele batut sau iaurtul si se framanta aluatul 2-3 minute (daca aluatul este prea moale se poate adauga putina faina). Aluatul se intinde pe o suprafata presarata cu faina si se intinde intr-o foaie groasa de 1.5 cm din care se taie rondele nu foarte mari. Turtele rezultate se aseaza deasupra tocanei.

Tocana si turtele se introduc la cuptor, la foc mic, pentru 15-20 de minute sau pana cand turtele au crescut si s-au rumenit.

2 comentarii. Adaugă un comentariu ↓

1

Buna seara, am facut aceasta reteta si este foarte buna. Daca vreti sa o vedeti o gasiti pe blogul meu. O seara buna!

2

Ma bucur ca ti-a placut, am vazut si pozele tale si arata foarte bine. E intodeauna o placere cand cititorii se incumeta si gatesc retetele de pe site.