Tarta cu prune

Ingrediente

  • 1 kg prune
  • 300g faina
  • 200g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 1 baton scortisoara
  • 3 linguri amidon
  • 2 linguri lapte
  • 180g unt
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 3 linguri de rom
  • 1 lingura gris

Tag-uri, , , , , , , , , ,

Tarta cu prune

Din faina, praf de copt, 100g zahar, 1 galbenus si untul moale  se framanta un aluat care se infasoara in folie transparenta si se introduce in frigider pentru 60 de minute.

Intre timp se curata prunele, se golesc de samburi,  jumatate din cantitate se amesteca intr-o cratita cu restul de zahar (100g), batonul de scortisoara si romul si se lasa sa se patrunda 60 de minute. Dupa acest interval de timp prunele cu rom se dau in clocot si se lasa sa fiarba  aproximativ 3 minute la foc moale. Se dizolva amidonul in 4 linguri de apa, se toarna peste prune, se amesteca si se lasa sa dea intr-un clocot. Se ia vasul de pe foc si se indeparteaza batonul de scoarisoara.

Pe planseta tapetata cu faina se intinde o foaie  din 2/3 din cantitatea de aluat. Se imbraca in aceasta foaie o forma de tarta unsa cu unt. Blatul se inteapa in mai multe locuri cu furculita si se presara deasupra lui grisul. Se repartizaeaza deasupra prunele cu rom si restul de prune (cele care au mai ramas).

Din restul de aluat se mai intinde o foaie din care se taie fasii cu rotita pentru alauat, fasiile rezultate se aseaza deasupra tartei sub forma de grila.

Se bate laptele cu galbenusul ramas si se unge grila. Prajitura se coace in cuptor, la foc mic, 65-70 de minute.

1 comentariu. Adaugă un comentariu ↓

1
sasa

bravo…. am incercat-o …..a fost ft. buna