Coltunasi cu branza cheddar si salvie

Ingrediente

  • 200g branza cheddar afumata
  • 10 frunze de salvie
  • 3 cartofi mari
  • 2 cepe  verzi
  • 400g faina
  • 20g drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 250ml apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri de ulei

Tag-uri, , , , , , , ,

Coltunasi cu branza cheddar si salvie

Din faina, apa, zahar, sare, ulei si drojdie se framanta un aluat care se pune apoi la cald si se lasa la dospit o jumatate de ora. Dupa jumatate de ora aluatul se mai framanta inca o data, i se da forma unei paini iar in mijlocul ei se face o taietura in forma de cruce in care se adauga faina si se pune din nou la dospit timp de o jumatate de ora.

In timp ce aluatul dospeste se prepara compozitia coltunasilor. Cartofii se curata, se taie cuburi, se fierb in apa cu sare, apoi se scurg, se zdrobesc si se lasa sa se raceasca. Intr-un castron se amesteca branza cheddar rasa cu cartofii raciti, ceapa verde taiata rondele,  salvia proaspata taiata fasii subtiri sau salvia uscata (in cazul acesta vom folosi 1 lingurita) si se omogenizeaza.

Aluatul dospit se imparte in 4 parti egale care se vor intinde sub forma a 4 foi rotunde. Deasupra fiecareia se adauga compozitia de branza cheddar si salvie. Marginile aluatului se pliaza dupa cum se vede in poza. Probabil ca nu o sa va iasa din prima, dar tehnica functioneaza in felul urmator: partea de deasupra compozitiei se ruleaza peste cea de dedesubt, formand un semicerc. Marginile se preseaza bine iar apoi cu ajutorul degetelor, pliati de jos in sus marginile aluatului si presati bine cam din 2 in 2 centimetri.

Coltunasii se coc in cuptor 20-25 de minute la foc potrivit.

2 comentarii. Adaugă un comentariu ↓

1
2

Soweit schon recht einleuchtend, allerdings stellt sich mir hier die Frage ob das wirklich alles so einfach ist wie du schreibst.